Stad & Natuur doet een crowdfunding voor een nieuw speeltoestel

Stad & Natuur is gestart met een crowdfundingactie om geld in te zamelen voor een nieuw speeltoestel in de vorm van een tractor bij Kinderboerderij de Beestenbende. De oude groene tractor moest om veiligheidsredenen worden verwijderd.

Jarenlang stond bij de ingang van Kinderboerderij de Beestenbende een oude groene tractor, een geliefde attractie. Vele duizenden kinderen hebben erop gespeeld en hun fantasie de vrije loop gelaten. Helaas moest de tractor vanwege veiligheidsredenen verwijderd worden.

Stad & Natuur wil nu een nieuw en veilig speeltoestel plaatsen in de vorm van een tractor. “Naast de omgang met de boerderijdieren is het belangrijk om op de kinderboerderij ook voldoende speelgelegenheid te bieden”, zegt Mariska Oostland, beheerder van Kinderboerderij de Beestenbende. Joyce Grobben van Stad & Natuur vult aan: “Spelen is essentieel voor kinderen. Het is goed voor hun fysieke, mentale, sociale en emotionele ontwikkeling”.

Voor de aanschaf en installatie van het nieuwe speeltoestel is 10.000 euro nodig. Om dit geld in te zamelen, is Stad & Natuur gestart met een crowdfundingcampagne. Iedereen die het initiatief wil steunen, kan een bedrag doneren via het crowdfundingplatform VoorJeBuurt, https://crowdfunding.voorjebuurt.nl/speeltoestel-beestenbende Doneren kan al vanaf 1 euro. “Klein of groot, elke bijdrage is van harte welkom,” aldus Grobben. Voor kinderen is er een leuke kleurplaat af te halen bij de kinderboerderij.

Raboclub support en Dierendag Leden van Rabobank kunnen het project ook steunen via Rabo ClubSupport. Tot en met 24 september kunnen zij stemmen op hun favoriete club en bepalen welke clubs een financiële bijdrage ontvangen van de bank. https://www.rabo-clubsupport.nl/almere/deelnemers/details/425364-stichting-stad-en-natuur-almere Daarnaast organiseert Stad & Natuur op 6 oktober ter ere van Dierendag een groot evenement op de Beestenbende, met extra aandacht voor de crowdfundingcampagne. Kinderen kunnen er onder andere hun eigen tractortje timmeren en betalen een bijdrage naar eigen inzicht.

Geschreven door