FC Almere vrouwen winnen nipt bij Sparta Nijkerk (0-1)

De eerste zege in de nieuwe competitie is voor de vrouwen van FC Almere een feit. In Nijkerk ging het niet gemakkelijk, maar uiteindelijk stond na negentig minuten de 0-1 op het scorebord.

Licht veldoverwicht

Vanaf het begin van dit duel was het een vrij gelijkopgaand duel. De teams waren aan elkaar gewaagd maar later trok Almere het spel meer naar zich toe en bouwde een licht veldoverwicht op. In minuut 22 werd dat dan ook beloond toen een voorzet van Denise Veldhuizen uitstekend in een doelpunt werd om  gezet door Geneve Gibbs: 0-1. 

Stijgende lijn bij Almere

Na de rust wilde Sparta FC Almere wel onder druk zetten maar slaagde daar niet echt in en dat kwam mede doordat Almere als team compact speelde en er weinig ruimte was voor de thuisclub. Verder kreeg de Almere doelvrouw maar weinig schoten te verwerken en kon Almere de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Almere hield de stijgende lijn in dit duel vast en won dan ook verdiend en deed dus goede zaken in het eerste competitieduel. Coach Hans van Loen was dan ook tevreden over zijn ploeg,maar zag ook genoeg verbeterpunten waar komende week zeker aan gewerkt gaat worden.

FC Almere Vr.1 bereid zich komende week al weer voor op het eerstvolgende duel tegen stadgenoot Buitenboys Vr.1. Dit duel is op 5 oktober  en begint dan om 13:15 uur op Sportpark Polderkwartier.

Geschreven door