Bezuinigingen gemeente raken ook kinderen: ijsbaan Schipperplein dicht

Kees Ahles, wethouder van financiën (Leefbaar Almere) heeft de begroting 2025 – 2028 ingediend. Er staat een bedrag van 14 miljoen bezuinigingen in.

Voor de kinderen in Almere heeft dit gevolgen. De kunstschaatsbaan op het Schipperplein gaat niet meer open. Dit levert een bezuiniging van 88.000 euro op.

Er staan nog meer heel kleine bezuinigingen in de begroting. Zo gaan de fonteinen op het Globeplein, Grote Markt, Kemphaan en Markt Haven dicht. De stranddouches op het Almeerderstrand gaan ook dicht.

Parkeren in Almere wordt duurder: 17,5 procent. Ook gaan alle gemeentelijke belastingen voor inwoners omhoog. Dat laatste moet de gemeente 11,4 miljoen opleveren.

Vanmiddag heeft Omroep Almere een interview met de wethouder van financiën. Daar zal hij een toelichting geven op de begroting en uit de doeken doen waar de substantieel grote bezuinigingen zitten.
Het interview komt vanmiddag op de website en wordt vanavond herhaald tijdens de uitzending van Stadhuisplein Live bij de gemeenteraad, te zien op ‘Visual Radio’ van deze site.

Geschreven door