Forza Almere laat twee kostbare punten liggen bij Nita

Forza moest zaterdag starten zonder sterkhouder Gary Bouwmeester, die van een vakantie genoot. Ondanks dat gemis wist de ploeg geen overwinning te boeken maar de mogelijkheden waren er wel.

Slordig spel

De Almeerders kwamen voor de rust drie keer op achterstand en had veel moeite om het tij te keren. Na de 1-0 wist Valencio Josias de stand weer gelijk te trekken maar de slechte passes waren de oorzaak dat Nita weer op voorsprong kwam en dat gebeurde voor de rust nog een keer nadat Forza een 2-1 achterstand had weggewerkt. 3-2 dus voor de thuisclub na 45 minuten spel.

Wissels en omzettingen

Nadat de Forza trainer  in de rust zijn manschappen had toegesproken en wat wissels had ingezet zou het beter moeten gaan maar dat gebeurde maar mondjesmaat. Uiteindelijk scoorde Forza wel weer de gelijkmaker door Promes. Met nog een kwartier te spelen kwamen de Almeerders ook eens op voorsprong en was Sylvan Speelman de doelpuntenmaker: 3-4. Forza leek de wedstrijd onder controle te hebben maar daar dacht de arbiter anders over door Nita op onverklaarbare wijze een strafschop toe te kennen. De verbazing was bij beide partijen groot maar Nita maakte van dit buitenkansje wel gebruik en eindigde dit turbulente duel in een gelijkspel waar Forza het meeste recht had op de winst.

Door deze puntenverdeling blijft Forza matig presteren dit seizoen en zal men de komende wedstrijd uit een vaatje moeten gaan tappen.

Komende wedstrijd speelt Forza het inhaalduel bij Hertha.