Video | Almere Achter de Schermen Aflevering 3 seizoen 2

Met de feestdagen in aantocht, hebben Caroline en Nancy, Mark Zeldenrust aan tafel van stichting C.A.R.E. Ook zij, hebben grootse plannen voor het feestseizoen!

Christal kookt een heerlijke chilli con carne die zó op tafel staat, maar die de volgende dag nog lekkerder is. En Coen Cuijpers draagt gedichten voor zoals alleen een echte levensreizeger dat kan!

Deze aflevering zit vol tips om het de komende maanden ook een beetje leuk voor je budget te houden;

Zo nemen we een kijkje bij een voedselkastje met een missie; iedereen een gezellige kerst bezorgen!


Meer weten?

Kijk op ons youtube kanaal voor de interviews, recepten, budgetvriendelijke tips en prachtige burgerinitiatieven!

Achter De Schermen YouTube: https://www.youtube.com/@Achter_De_Schermen

Stichting C.A.R.E: https://care-almere.nl/

Voedselkasten in Almere: https://www.almere.voedselkasten.nl/

Coen Cuijpers: https://www.coencuijpers.com/,

Recept:
Chili con carne (6 pers) (Nederlands gemaakt door Christel)

Ingrediënten:
1.5 grote uien
3 rode paprika’s
3 eetlepels kruidenmix (voor chili con carne)
1.5 eetlepels olijfolie
750 gr rundergehakt (halal)
675 gr rode/bruine bonen
1.5 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
1.5 klein blikje tomatenpuree
300 ml gezeefde tomaten
1.5 klein blikje maïs à 150 gr
375 ml zure room
naar smaak peterselie (fijngehakt)
450 gr rijst (basmati)
1 Blikje ananas

Verhit de olijfolie op middelhoog vuur, Pel en snijd de uien, bak tot glazig, voeg de knoflook toe en bak mee tot licht gaar
bak het gehakt tot volledig gaar, voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, gezeefde tomaten, kleine tomaatjes, maïs, paprika, zure room, kruidenmix en bruine bonen toe. laten sudderen tot gereed, voeg de ananas en peterselie als laatste toe, serveer naaste gekookte basmati rijst

Geschreven door