Heb jij of heeft een naaste hersenletsel? Of ontmoet je beroepsmatig mensen met hersenletsel? Breinlijn is een gratis landelijk loket waar je terecht kunt met alle vragen over hersenletsel. Een hersenletsel deskundige in jouw regio verwijst je vervolgens naar passende zorg en ondersteuning. Breinlijn is online en telefonisch bereikbaar via www.breinlijn.nl of 085 – 225 0244.
In Nederland krijgen jaarlijks tussen 130.000 tot 160.000 mensen te maken met hersenletsel. Dat heeft grote gevolgen op hun dagelijks leven. Het leven na bijvoorbeeld een infarct, ongeluk, ziekte of tumor is nooit meer hetzelfde. Ik blijf maar last houden van vermoeidheid? Kan ik mijn werk nog wel doen? Waar kan ik sporten? Hoe ga ik om met verandering in het karakter van mijn partner? Waar vind ik lotgenoten? Ben ik een mantelzorger? Hoe regel ik gezinsondersteuning?
Voor wie is de breinlijn?
De breinlijn is er voor getroffenen en de naasten, maar ook voor professionals zoals huisartsen, praktijkondersteuners en andere hulpverleners. Vanaf 10 november is Breinlijn ook actief in Flevoland, waar iedereen met vragen over hersenletsel terecht kan.
Hoe werkt de breinlijn?
De breinlijn heeft een algemeen nummer en een e-mailadres. Het team van deskundigen weet veel van de mogelijke gevolgen en kan snel tot de kern van het probleem komen. Zij helpen de vraag over hersenletsel te verduidelijken en je verder op weg te helpen met informatie of naar de best passende zorg of ondersteuning. Mensen die bellen of een bericht achterlaten op de website krijgen binnen twee werkdagen een reactie.
Breinlijn – wijst de weg naar ondersteuning bij hersenletsel
Online: www.breinlijn.nl | Telefonisch: 085 – 225 0244
Het Hersenletselteam bestaat uit de samenwerkende partners
MEE IJsseloevers, WijDoen, Interakt Contour, Merem, Windesheim.
Breinlijn: 9 december is de feestelijke landelijke kick-off van Breinlijn.