Ambtenaren richten zich op samenwerking met lokale ondernemers

Sinds de lancering in januari dit jaar hebben zo’n 600 ondernemers zich geregistreerd op het online platform Inkoopplein Almere. Via deze website kunnen Almeerse ondernemers zich registreren om zo makkelijker in aanmerking te komen voor opdrachten van de gemeente. Wethouder van economische ontwikkeling Maaike Veeningen bracht het platform deze week extra onder de aandacht bij haar collega’s.

Medewerkers van de gemeente kunnen via het Inkoopplein Almere nieuwe opdrachten makkelijker lokaal uitzetten. “Onze medewerkers kennen natuurlijk niet alle ondernemers in Almere”, vertelt Maaike Veeningen. “Maar door dit online platform kunnen zij ze wel makkelijker vinden”.

Op de website kunnen ondernemers een profiel aanmaken. Ze geven hierin dan aan wat hun werkzaamheden en specialismen zijn. Ambtenaren kunnen zo lokale ondernemers vinden die bij een opdracht passen. Maar het werkt ook andersom, valt te lezen op de website. Ondernemers kunnen hier “op de hoogte blijven van passende opdrachten voor de gemeente Almere”.

Dat er zich al 600 ondernemers hebben aangemeld, betekent overigens niet dat er voor hen meteen werk is, legt Veeningen uit. “Het is een database, dus er vloeien niet direct opdrachten uit voort. Maar onze medewerkers zullen de database gebruiken zodra ze een opdracht gaan uitzetten.”

Geschreven door