RIVM: 8 nieuwe sterfgevallen door coronavirus

De afgelopen 24 uur zijn er in Flevoland 8 nieuwe sterfgevallen gemeld door het coronavirus. In Almere ging het om 7 mensen, in Zeewolde ging het om 1 sterfgeval. Het totale aantal sterfgevallen in de provincie is daarmee opgelopen tot 81.

Niet alle sterfgevallen vonden ook werkelijk sinds donderdagmiddag plaats. In cijfers van het RIVM zijn ook correcties van de afgelopen drie weken doorgevoerd.

Zowel in Lelystad als in Almere staat het totale aantal sterfgevallen door de gevolgen van het coronavirus nu op 26. In Dronten zijn het er 11, in Noordoostpolder 9, in Zeewolde 5 en op Urk 4. In Dronten zijn al ruim twee weken geen nieuwe sterfgevallen gemeld. Op Urk is het aantal corona-gerelateerde sterfgevallen sinds 16 april niet meer gewijzigd.

Het totaal aantal Nederlanders dat officieel is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 5.643. Dat zijn er 53 meer dan donderdag.

Besmettingen
Volgens het RIVM zijn er nu 869 mensen in Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 6 meer dan donderdag. In heel Nederland zijn nu 43.681 positieve tests (+200) geregistreerd.

Ziekenhuisopnames
In Flevoland is sinds donderdag uitsluitend in Almere 1 nieuwe corona-gerelateerde ziekenhuisopname geregistreerd.

Volgens de nieuwste gegevens is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 62, daarna Dronten met 29, Urk met 22, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 12.

In totaal zijn tot nu toe 262 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.492 ziekenhuisopnames. Dat zijn er 35 meer dan donderdag.

Terug naar 1 covid-centrum voor de hele provincie
Het aantal patiënten dat in de drie covid-centra in Flevoland worden verpleegd neemt af. Om die reden worden de centra in Lelystad (vleugel in St Jansdal) en in Almere (voormalig gezondheidscentrum Perspectief) voorlopig gesloten.

Het Dr. Jansencentrum in Emmeloord wordt de covid-unit waar patiënten uit heel Flevoland terecht kunnen. Er liggen daar momenteel drie patiënten, Almere en Lelystad hebben momenteel geen patiënten. Deze twee centra zijn wel snel weer operationeel te maken als dat nodig is.

Omdat in de verpleeg- en verzorgingshuizen in Flevoland het aantal cliënten met corona vermindert, wordt ook gekeken of zorginstelling zelf weer hun cliënten met corona op kunnen vangen.

Ontwikkeling van cijfers
Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben ontwikkeld:

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door