CBS: in week 18 overleden ruim 11 Flevolanders meer dan vorig jaar

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ziet opnieuw dat het aantal sterfgevallen in Flevoland afneemt. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend heeft gemaakt.

Het CBS schat dat in week 18, van 27 april tot en met 3 mei, in totaal 57 Flevolanders zijn overleden. Dat zijn er 5 minder dan een week eerder. In week 17 overleden er namelijk 62 Flevolanders en in week 16 waren er 71 sterfgevallen. De eerste tien weken van 2020 overleden gemiddeld 51 Flevolanders per week.

In 2019 telde het CBS 46 sterfgevallen in week 18. Daarmee zijn er dit jaar 11 Flevolanders meer overleden. Het CBS verwerkt alle overlijdensberichten in Nederland en dus niet alleen de sterfgevallen door het coronavirus.

Voor week 18 wordt landelijk geschat dat bijna 600 meer mensen zijn overleden dan in een gemiddelde week. Uit de onderstaande tabel van CBS valt af te lezen dat ook dit een dalende lijn is ten opzichte van eerdere weken.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door