de Alliantie Ontwikkeling en Trebbe realiseren appartementencomplex Duinrijk Almere DUIN

Met de ondertekening van de overeenkomst voor de bouw van Duinrijk bestendigen de Alliantie Ontwikkeling en ontwikkelende bouwer Trebbe hun samenwerking in de realisatie van goede, betaalbare huisvesting. Duinrijk omvat 78 appartementen, bestemd voor sociale verhuur door de Alliantie, in Kop Noord Almere DUIN. Hiermee wordt invulling gegeven aan de groeiende vraag naar betaalbare en passende appartementen in Almere.

Marcel Grootenboer, projectmanager bij de Alliantie Ontwikkeling: “Door de succesvolle ontwikkeling en realisatie van het project De Molenwiek zijn we samen met Klunder Architecten en Trebbe verder gegaan in Duin in het gebied Kop Noord met Duinrijk. Hier komt een kopie van De Molenwiek met een twist, er verrijst dus straks een  gebouw met allure. Dit gebouw is net zo voorspoedig en snel ontwikkeld als De Molenwiek en zal hopelijk ook net zo succesvol gebouwd en bewoond worden.”

Paul Kok, ontwikkelaar bij Trebbe: “Het is fantastisch dat we samen met de Alliantie Ontwikkeling juist in deze tijd onze fijne samenwerking kunnen verlengen met de overeenkomst voor de ontwikkeling en bouw van Duinrijk. Het ontwikkelproces verliep vlot en ik kijk uit naar een voorspoedige bouwtijd! Dit wordt een fantastische plek om te wonen.”

Over de appartementen

Almere DUIN is het nieuwste plangebied in Almere. DUIN is een bijzondere ontwikkeling. Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam, wordt een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap. Met echte duinen tot wel 10 meter hoog, bossen en stranden. De 78 appartementen zijn verdeeld over twee bouwdelen bestaande uit vijf en zeven lagen. De appartementen variëren in gebruiksoppervlak tussen 45m2 en 73m2 en zijn daarmee bereikbaar voor een brede doelgroep. De appartementen worden aangesloten op stadsverwarming. Voor de opwekking van elektriciteit worden zonnepanelen op het dak geplaatst.

Over het ontwerp

Klunder Architecten uit Rotterdam tekent voor het ontwerp. Het appartementencomplex wordt gerealiseerd in een overgangsgebied in Almere DUIN, tussen het duingebied waar meerdere hoge appartementencomplexen worden gerealiseerd en het bosgebied waar eengezinswoningen komen. Voor een zachte overgang krijgt het appartementencomplex een compact volume. Het gebouw is alzijdig ontworpen, dit betekent dat alle gevels aantrekkelijk zijn ontworpen en een eigen identiteit krijgen door de accenten in het metselwerk en de grote raampartijen. De twee bouwdelen worden op bijzondere wijze verbonden door een glazen hal die meerdere verdiepingen beslaat. Het gebouw gaat naadloos in het landschap op doordat de begane grond deels verzonken is in het landschap. De buitenruimte wordt ingevuld met veel duingras en groenblijvende bomen.

Over de ontwikkeling en de bouw

In opdracht van en in samenwerking met de Alliantie Ontwikkeling ontwikkelde Trebbe het appartementencomplex met Trebbe HoogWonen het concept voor appartementengebouwen. De bouw start naar verwachting eind mei dit jaar en de appartementen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Geschreven door