GoedeStede en Trebbe leveren eerste appartementen De Rederij op

Eerste huurders ontvangen de sleutel

Na een bouwtijd van slechts een half jaar, zijn de eerste drie appartementen van De Rederij in Almere Buiten opgeleverd. De huurders ontvingen de sleutels van Popko Schuurman, wijkbeheerder bij GoedeStede in aanwezigheid van Arjan Deutekom, directeur-bestuurder GoedeStede en Marinus den Harder, directeur bij Trebbe.

Arjan Deutekom, directeur-bestuurder GoedeStede: “Voor het eerst in lange tijd hebben we weer enkele jongerenwoningen gerealiseerd. Er is een enorme vraag naar betaalbare woonruimte voor jongeren dus wat mij betreft bouwen wij er nog veel meer in dit segment.”

Marinus den Harder, directeur bij Trebbe: “De druk op de woningmarkt in Almere is hoog. Met De Rederij laten we zien dat het kan, snel goede en betaalbare woningen toevoegen aan het woningaanbod. Van groot belang daarbij zijn vertrouwen en respect voor elkaars belangen, dat is het fundament van onze fijne samenwerking met GoedeStede.

Over De Rederij

De Rederij omvat in totaal 24 portiekappartementen verdeeld over twee woongebouwen. Ieder gebouw bestaat uit drie woonlagen en biedt plaats aan twaalf tweekamerappartementen met een vloeroppervlak 49 m2. Deze appartementen zijn bij uitstek geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Binnen De Rederij is veel aandacht voor duurzaamheid en wooncomfort. Een gezond binnenklimaat in de appartementen is geborgd door CO2-gestuurde ventilatie. De appartementen worden verwarmd door een ventilatieretourwarmtepomp in combinatie met voorverwarmde ventilatielucht. Deze installatie is eenvoudig in gebruik, kent een lage onderhoudsvraag en is zuinig. Dit draagt bij aan betaalbare woonlasten voor de bewoners.

Over het ontwerp en de bouw

De Rederij is ontworpen door Beltman Architecten. De Rederij wordt gerealiseerd in de Eilandenbuurt in Almere. Dit is een omgeving met een mix van woningen en enkele bedrijfsruimten. Daarom is er in het ontwerp aansluiting gezocht bij de bestaande bebouwing, onder andere door in de gevels te kiezen voor een horizontale belijning. De gevels zijn voorzien van witte gevelbanden en roodoranje metselwerk. Zo ontstaat er een speelse indeling in de gevel. De bouw van De Rederij Almere is begin dit jaar gestart. In de zomer van dit jaar levert Trebbe de laatste appartementen op. De appartementen zijn inmiddels allemaal verhuurd. In Almere is een enorme vraag naar betaalbare huurwoningen. Vooral voor jongeren die starten op de woningmarkt is weinig aanbod. Op verzoek van de gemeente zijn acht woningen toegewezen aan jongeren tot 23 jaar. De overige 16 woningen zijn toegewezen aan mensen die aangewezen zijn op huurtoeslag.

Geschreven door