Flevolanders gamen zich door de coronacrisis heen

Gamen is erg populair tijdens de coronacrisis. Dat merkt ook Tim Snoek van Nedgame Almere. Vooral de eerste weken liep het storm volgens Snoek. Daarna werd het iets rustiger, maar omdat ook de onlineverkoop storm liep bleef het aanpoten in de Almeerse gamewinkel.

Op een gegeven moment werd er online zo massaal besteld, dat er geen nieuwe reserveringen meer aangenomen konden worden, omdat er anders geen tijd was alles te verwerken.

Vooral de Nintendo Switch, de Xbox One en de Playstation 4 vlogen de winkels uit. Sommige consoles, zoals de Switch, waren lastig verkrijgbaar omdat er fabrieken in China stillagen vanwege het coronavirus.

Het meest populaire spel is Animal Crossing voor de Nintendo Switch. Hierbij krijgen mensen een eiland dat ze naar hartenlust kunnen inrichten en waar ze spullen op kunnen verzamelen.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door