Koninlijke Horeca Almere roept om maatregelen lokale politiek

De afdeling Almere van de branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad op om de horeca in de stad de komende maanden te ontzien tijdens de coronacrisis. In een brief vraagt de KHN Almere om snel stappen te zetten.

Volgens Taco van der Meer van de KHN Almere, zelf eigenaar van Brasserie Bakboord in Almere Haven, wordt de horeca in de stad hard getroffen. “Wij verdienen momenteel heel weinig. Mijn inkomsten zijn bijna gedaald tot nul.”

‘Lokale politiek moet iets doen’
Van der Meer vindt dat het tijd wordt dat de Almeerse politiek zich gaat inzetten voor de horeca. “De landelijke politiek komt nu met een hoop maatregelen. Het zou mooi zijn dat het college en de gemeenteraad nu iets voor ons kan betekenen.”

Van der Meer pleit ervoor om gemeentelijke belastingen voor horecaondernemingen tijdelijk af te schaffen of uit te stellen. “Het gaat dan om bijvoorbeeld de in te voeren toeristenbelasting, de reclamebelasting en de precariobelasting. Het zou ons erg helpen om zo ons hoofd boven water te houden.”

Van der Meer bevestigt dat het college en de gemeenteraad de brief hebben ontvangen, maar daar nog geen inhoudelijke reactie op hebben gegeven.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door