RIVM-update: één nieuw sterfgeval in Lelystad door COVID-19

In Flevoland is sinds koningsdag één nieuw sterfgeval gemeld dat door COVID-19 is veroorzaakt. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd. Daarnaast kwamen er de afgelopen dag slechts vier nieuwe geregistreerde coronabesmettingen bij. In totaal is nu bij 706 Flevolanders via een test besmetting met het coronavirus vastgesteld. In heel Nederland zijn nu 38.416 positieve tests geregistreerd, blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

In Flevoland zijn volgens de officiële cijfers 45 inwoners aan de gevolgen van COVID-19 overleden. In Lelystad zijn dat 12 inwoners, in Almere 11, in Dronten 11, op Urk 4, in Noordoostpolder 4 en in Zeewolde 3.

Daarnaast is in onze provincie een nog onbekend aantal personen overleden, waarbij het coronavirus zeer waarschijnlijk de doodsoorzaak is. Maar omdat hierbij coronabesmetting niet officieel is vastgesteld, zijn deze sterfgevallen niet opgenomen in de dagelijkse RIVM-update. De wekelijkse cijfers van het CBS laten deze extra sterfgevallen zien.

Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 4.566. Dat zijn er 48 meer dan op koningsdag.

Ziekenhuisopnames in Flevoland
Volgens de nieuwste gegevens is het aantal mensen dat in het ziekenhuis moest worden opgenomen voor de tweede dag op rij gelijk gebleven. Dat betekent dat voor 113 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 56, daarna Dronten met 27, Urk met 21, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11. In totaal zijn tot nu toe 242 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door