RIVM: 74 nieuwe coronabesmettingen en twee ziekenhuisopnames in Flevoland

In de afgelopen week zijn er 74 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Flevoland. Ook was voor twee Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk. Er zijn de afgelopen week geen Flevolanders overleden aan COVID-19.

Opnieuw werden de meeste positieve coronatesten in Almere genoteerd: 64. Dat zijn er iets meer dan vorige week. Toen testten 57 Almeerders positief in de week die vooraf ging.

In de gemeente Lelystad kwamen er zeven besmettingen bij, ten opzichte van elf vorige week.In Noordoostpolder testten twee inwoners positief en in Dronten één. Op Urk en in Zeewolde kwamen er opnieuw geen coronabesmettingen bij.

Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn 1.176 Flevolanders officieel besmet geraakt. De testen hebben landelijk 4.013 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht in de afgelopen week. Dat is ongeveer even veel als de week ervoor. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen komt daarmee in Nederland op 63.973.

Twee nieuwe ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 130 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. In Lelystad staat de teller op 64, in Dronten op 30, op Urk op 23, in Noordoostpolder op 14 en in Zeewolde op 12. Landelijk zijn er nu in totaal 12.042 ziekenhuisopnames geweest, dat is een stijging van 50 opnames in een week tijd.

Aantal doden door COVID-19 blijft 93
De afgelopen week kwamen er in Flevoland wederom geen nieuwe sterfgevallen door COVID-19 bij. Het dodental blijft daarmee op 93 staan. Het aantal Flevolandse sterfgevallen blijft het hoogst in Almere (32), gevolgd door Lelystad (29), Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (6) en Urk (4).

Landelijk waren er zestien coronadoden te betreuren in de afgelopen week, waarmee het totale aantal op 6.175 sterfgevallen is gekomen.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door