SC Buitenboys een club met veel potentie.

SC Buitenboys de ambitieuze voetbalvereniging uit Almere, opgericht op 7 maart 1985 zit nog boordevol energie.

De club speelt op sportpark Polderkwartier in Almere-Buiten. Het eerste zaterdagelftal speelt in de tweede klasse west 1. Het zondagelftal heeft zich eerder teruggetrokken en speelt niet meer in competitieverband.

SC Buitenboys heeft meer dan 1350 leden en telt aardig wat seniorenteams.Verder ook dames voetbal en uiteraard veel jeugdteams. SC Buitenboys was in 2015 de eerste voetbalclub in Flevoland met een KNVB-keurmerk voor lokale jeugdopleiding. De club heeft best wel veel meegemaakt, maar krabbelde steeds weer omhoog en groeide uit tot een vereniging waar veel sporters graag hun favoriete sport beoefenen.

Trots

Buitenboys was ook wel de kweekvijver voor vele hoger spelende clubs. Spelers die ooit bij Buitenboys speelden en nu veel hoger spelen waren o.a. Delvechio Blackson, Mike van der Hoorn, Desiree van Lunteren en Ashleigh Weerden. Mooi dat zulke spelers in Almere begonnen en Buitenboys mag er trots op zijn deze spelers ooit te hebben mogen begeleiden!

Topscorer

Verder heeft Buitenboys nog steeds topscorer Michael Buth in de gelederen, de makkelijk scorende spits scoorde tot nog toe 79 goals maar zijn totaal staat op 174 doelpunten waarvan hij ook bij andere clubs (o.a.SV Almere) diverse goals maakte. Buth geeft nog niet op en zal zolang hij fit is graag nog tegen het balletje trappen!

Trainers wisseling

Huidige trainer is momenteel Patrick Bal die komend seizoen wordt opgevolgd door Mark Steur. Patrick Bal wordt Hoofd Opleidingen en zal nauw samen gaan werken met het bestuur voetbalzaken. SC Buitenboys wil graag hogerop in de toekomst en daar wil men goed georganiseerd aan gaan werken. Doordat de KNVB besliste dit seizoen geen competitievoetbal ivm het coronavirus kwam het eerste team slecht uit want men pakte een periodetitel en had recht op na-competitie. Komend seizoen zijn er echter weer nieuwe kansen.

Deze veelbelovende club zit vol energie en zal daarin zeker nog meer stappen gaan maken. Met de nieuwbouw van het clubhuis dat eerder door brand werd verwoest sloeg men een andere weg in en ziet men nu al de positieve kanten hiervan. Het bestuur is trots op zijn medewerkers. Deze hechte groep is vastbesloten komend seizoen weer van zich te laten spreken en sportief gezien zal het niet anders zijn!

Foto: Michael Buth nog steeds gretig als het om doelpunten maken gaat!

Geschreven door