Talenten op PrO Radio |1

Elke werkdag presenteer ik op Omroep Almere het programma PrO Radio. In dit programma bel ik met collega’s en leerlingen van PrO Almere en met andere luisteraars die iets willen delen. Ook draai ik afwisselende muziek, omdat smaken zo heerlijk verschillend zijn. Het doel van PrO Radio is vooral verbinding. De radio is een goed middel om dingen te delen met elkaar en het gevoel te hebben toch gezellig samen te zijn.

Omroep Almere / PrO Radio zijn elke werkdag van 11.00 – 13.00u te beluisteren via www.OmroepAlmere.nl | Luister Live en Kijk Live.

Ook tijdens de afgelopen dagen heb ik in de uitzending gebeld met veel inspirerende mensen. In verband met de privacy zijn namen van mensen waar ik mee sprak veranderd.

Allereerst sprak ik met Lebron, die normaal gesproken dagelijks even een “box” komt geven. Hij vertelt me op maandag vaak hoe het met zijn basketbalwedstrijd is gegaan. Dat kan nu tijdelijk niet en dat is een van de vele dingen die ik mis. Fijn was het om te horen dat hij nog steeds zo enthousiast is over sporten. En vooral over basketbal. Lebron speelt bij Almere Pioneers en is daar captain van zijn team. Mooi is het om te zien hoe hij voorop gaat in de strijd. Hij kan niet alleen goed basketballen, hij is ook een voorbeeld voor anderen in het veld. Aan de telefoon vertelde hij dat hij nu af en toe even kort een balletje gooit op een basketbalveldje in de buurt. Uiteraard op een veilige manier, dus met afstand van anderen. Lebron sprak op de radio met de power die hij ook op het veld laat zien.

Al mijn collega’s op PrO Almere zijn bijzonder enthousiast en op een creatieve manier aan het werk met hun leerlingen. Zo ook de collega die de opdracht gaf om een formele brief te schrijven aan de DJ van PrO Radio. Het doel: een plaat aanvragen en uitleggen waarom en voor wie ze juist die plaat willen laten horen. Een greep uit de reacties: Michael vroeg een nummer aan voor zijn beste vriend die hij mist en Esther vroeg Waylon aan voor haar schatje, die ze nooit meer kwijt wil. Maaike deelde haar zus met muziek mee dat ze vooral wil dat ze altijd blijft zoals ze is: perfect. Ed Sheeran met “Perfect” paste daar prima bij. Danielle vroeg een liedje aan voor alle Corona patiënten en Yasin wilde zijn zus, die hard moet werken in de zorg, opvrolijken met “Leef” van Andre Hazes.

Abha ontroerde me ook al. Ze vroeg “You never walk allone” aan voor haar mentor. Waarom? Omdat hij zo veel heeft meegemaakt en hij altijd voor iedereen klaar staat die hem nodig heeft. Hij is altijd vrolijk. Ik wil hem vooral bedanken, omdat hij er altijd voor mij is geweest. Hij is de eerste en de beste mentor die ik ooit heb gehad want zonder hem was en zou ik nooit zo ver gekomen zijn.  

Een van de mooiere kanten van deze situatie is dat we nu vaker lijken te zeggen hoe belangrijk we zijn voor elkaar. Laten we dat het voorbeeld dat Abha gaf, volgen op weg naar betere tijden.

Mocht je ook iets willen delen op PrO Radio, stuur dan een mailtje naar m.rombout@proalmere.asg.nl

Geschreven door