Talenten op PrO Radio | 2

Elke werkdag presenteer ik op Omroep Almere het programma PrO Radio. In dit programma bel ik met collega’s en leerlingen van PrO Almere en met andere luisteraars die iets willen delen. Ook draai ik afwisselende muziek, omdat smaken zo heerlijk verschillend zijn. Het doel van PrO Radio is vooral verbinding. De radio is een goed middel om dingen te delen met elkaar en het gevoel te hebben toch gezellig samen te zijn.

Omroep Almere / PrO Radio zijn elke werkdag van 11.00 – 13.00u te beluisteren via www.OmroepAlmere.nl | Luister Live en Kijk Live.

Ook tijdens de afgelopen dagen heb ik in de uitzending gebeld met veel inspirerende mensen. In verband met de privacy zijn namen van mensen waar ik mee sprak veranderd.

Het was weer een gezellige en drukke week op PrO Radio. In de eerste plaats draaide ik veel verzoekjes, van leerlingen en collega’s. Er zit voor mij altijd een kracht in platen die worden aangevraagd. Achter platen zit een verhaal en hoe mooi is het, als iemand dit met je deelt op de radio. Muziek is misschien wel het beste bindmiddel dat er is. En daarom ook een goed medicijn tegen dreigende eenzaamheid. Opvallend is het ook hoeveel platen er momenteel treffende teksten hebben. Ook al is het oorspronkelijk niet zo bedoeld, veel platen zouden prima kunnen gaan over de effecten van de virusuitbraak.

Een van mijn collega’s sprak ik vandaag in de uitzending. Een week geleden heeft ze de leerlingen van haar mentorklas, bestaande uit jong volwassenen uit met name Eritrea en Syrië, brieven laten schrijven aan bewoners van een verzorgingstehuis. De doelen van deze activiteit: de Nederlandse taalvaardigheid verbeteren. En minstens net zo belangrijk: de minder jonge medemens in Almere laten weten dat we aan ze denken. De brieven zijn voorgelezen op de radio en uiteraard echt verstuurd naar een verzorgingstehuis. En zo gebeurt het dat een bejaarde bewoner van dit tehuis, een brief krijgt van een jongere stadgenoot uit een ander land. Over verbinding gesproken.

Wij weten dat u geen bezoek krijgt vanwege het coronavirus. Maar maakt u zich geen zorgen. Ik schrijf om u te laten weten dat we aan u denken en we blijven altijd aan u denken.

Een andere collega, op dat moment bezig met de opvang van een aantal leerlingen op school, vroeg of ik een zelf gemaakte mix van een van deze leerlingen wilde draaien. Middels een via Whatsapp doorgestuurd mp3 bestand en een USB stick, lukte het om luisteraars de mix te laten horen. Het klonk zo professioneel dat ik voorzichtig vroeg of ik het juiste nummer draaide. Dat was het geval. Wat is het gaaf om talent te mogen zien en horen. En wat is het een feest om dit talent een podium op de radio te mogen geven. Onze leerlingen op PrO Almere hebben allemaal zo ontzettend veel talent. Ik wens DJ Darkspider en alle andere talenten van PrO Almere ontzettend veel plezier toe bij het ontwikkelen van die talenten.

Mocht je ook iets willen delen op PrO Radio, stuur dan een mailtje naar m.rombout@proalmere.asg.nl

Geschreven door