Update coronacijfers: twee doden, geen nieuwe ziekenhuisopnames

In de provincie Flevoland zijn sinds zondag geen nieuwe mensen met COVID19 in het ziekenhuis opgenomen. Via een test zijn ook maar 5 nieuwe besmettingen vastgesteld. In totaal is nu bij 702 inwoners via een test besmetting met het coronavirus vastgesteld. In heel Nederland zijn nu 38.245 positieve tests geregistreerd, blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

In Flevoland zijn volgens de officiële cijfers 44 inwoners aan de gevolgen van COVID-19 overleden. Dit zijn er twee meer dan zondag. In Lelystad zijn dat 11 inwoners, in Almere 11, in Dronten 11, op Urk 4, in Noordoostpolder 4 en in Zeewolde 3.

Daarnaast is in onze provincie een nog onbekend aantal personen overleden, waarbij het coronavirus zeer waarschijnlijk de doodsoorzaak is. Maar omdat hierbij coronabesmetting niet officieel is vastgesteld, zijn deze sterfgevallen niet opgenomen in de dagelijkse RIVM-update.

Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 4.518. Dat zijn er 43 meer dan zondag.

Ziekenhuisopnames in Flevoland
Volgens de nieuwste gegevens is het aantal mensen dat in het ziekenhuis moest worden opgenomen gelijk gebleven. Dat betekent dat voor 113 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 56, daarna Dronten met 27, Urk met 21, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11. In totaal zijn tot nu toe 242 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen vanwege corona.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door