Update coronacijfers: zeven nieuwe sterfgevallen in Flevoland

In de provincie Flevoland is nu bij 697 inwoners via een test besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er 20 meer dan zaterdag. In heel Nederland zijn nu 37.845 positieve tests geregistreerd, blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

In Flevoland zijn volgens de officiële cijfers nu 42 inwoners aan de gevolgen van COVID-19 overleden, zeven meer dan zaterdag. In Lelystad zijn dat 11 inwoners, in Almere 10, in Dronten 10, op Urk 4 en in Noordoostpolder 4 en Zeewolde 3.

Daarnaast is in onze provincie een nog onbekend aantal personen overleden waarbij het coronavirus zeer waarschijnlijk de doodsoorzaak is. Maar omdat hierbij coronabesmetting niet officieel is vastgesteld, zijn deze sterfgevallen niet opgenomen in de dagelijkse RIVM-update.

Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 4.475. Dat zijn er 66 meer dan zaterdag.

Ziekenhuisopnames in Flevoland
Volgens de nieuwste gegevens is voor 113 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 56, daarna Dronten met 27, Urk met 21, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11.

In totaal zijn tot nu toe 242 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen vanwege corona. Dat zijn er vijf meer dan een dag geleden.

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken (*) hebben ontwikkeld:

Geschreven door