USG maakt gebruik van noodmaatregel voor flexwerkers

Het Almeerse uitzendbedrijf USG People maakt voor zijn flexwerkers gebruik van de overheidsmaatregelen voor ondersteuning in de loonkosten, meldt persbureau ANP. De flexmedewerkers van de diverse onderdelen van het bedrijf, zoals Unique, Start People en ASA, kregen dat dinsdag te horen. De NOW-regeling maakt het mogelijk dat flexkrachten die hun werk verliezen door de coronacrisis in ieder geval tot en met 31 mei met behoud van loon bij USG in dienst kunnen blijven.

Wat is de NOW-regeling?
Dat is de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid. Daarmee krijgen ondernemers financiële ondersteuning tijdens de coronacrisis. Werkgevers kunnen er aanspraak op maken als ze door de crisis kampen met een substantieel omzetverlies van tenminste 20 procent. Met de regeling kunnen zij werknemers met een vast en flexibel contract doorbetalen.

Uitzender Randstad besloot al eerder een beroep te doen op de regeling. Minister Koolmees (Sociale Zaken) zei eerder dat hij flexwerkers, oproepkrachten en uitzendkrachten die door de coronacrisis zonder werk komen te zitten, snel aan de slag kunnen in sectoren waar een grote behoefte is aan arbeidskrachten, zoals in de zorg.

Geschreven door