Velden FC Almere ondergaan een flinke renovatie.

Kunstgrasvelden zijn erg in trek tegenwoordig maar bij FC Almere speelt men gedeeltelijk gewoon nog op echt gras.

Afgelopen seizoen bleek ook weer dat het grasveld niet optimaal bespeelbaar was. Ongelijke plekken in het veld en een slechte ondergrond kwamen het voetbalspel niet ten goede. Spelers klaagden hier ook over maar moesten het er maar mee doen. Door het coronavirus en de kompetitie stop krijgt men nu meer tijd om de velden goed aan te pakken en dat gebeurt ook door de Gemeente Almere. De velden 1 en 4 is de toplaag verwijderd en wordt er een nieuwe toplaag aangelegd.

Als het goed is moeten deze velden medio september weer een biljartlaken zijn. Hopelijk kan er dan weer worden gespeeld en kunnen de spelers hun kunsten weer tonen op een mooi egaal en groen veld. De kunstgrasvelden vragen echter weinig onderhoud en liggen er dan ook prima bij! Ook bij de club heeft men nu meer tijd om alles straks weer optimaal voor elkaar te hebben. Er zijn vooralsnog veel voorbereidingen nodig om de jeugd straks weer te laten beginnen met trainen. FC Almere-voorzitter Remco Fens laat weten dat de Gemeente Almere best wel hoge eisen stelt. Fens: “Het bestuur is druk bezig om inzichtelijk te krijgen wat de huidige situatie betekent voor FC Almere. Verder heeft de club een werkplan ingediend om toestemming te krijgen om de jeugd weer te laten trainen!

Verder gaan ook de andere voorbereidingen gewoon door bij de club zoals: Bij de zaterdag 1 en zaterdag 2 zijn we nog druk bezig om een goed elftal samen te stellen. Bij de dames 1 zijn we opzoek naar meerdere goede speelsters die zich willen aansluiten. De selectietrainers zijn zo goed als rond voor alle selectie elftallen. 

De hekwerken rondom het park zijn allemaal weer gemaakt. In het clubgebouw is er overal grondig schoongemaakt. We zijn bezig om plannen te maken om de jeugd anders in te richten. Er zullen twee HJO worden aangesteld om dit in goede banen te leiden. Het bestuur is ook druk bezig met een kledingmerk omdat het huidige contract met Hummel af loopt”, aldus voorzitter Remco Fens die alles in het werk zet om straks weer als vanouds te kunnen functioneren. 

Ondanks alles toch positieve berichten uit Almere-Haven waar FC Almere zich niet zomaar uit het veld zal laten slaan en de leden willen geven waar ze recht op hebben!

Foto: Het hoofdveld waar een nieuwe toplaag op komt.

Geschreven door