Almere City is weer in training.

De profvoetballers van Almere City FC hebben maandag voorzichtig de training hervat. De eerste selectie gaat voorlopig 4 dagen in de week aangepast trainen. De spelersgroep wordt steeds opgedeeld in vier groepen, die elk op een ander tijdstip trainen.

Passie
Trainer Ole Tobiasen is heel blij dat hij zijn spelers weer ‘live’ aan het werk kan zien. “Het blijft je passie om je werk uit te voeren. Als je dit in je eentje thuis moet doen, is dat helemaal niks. Nu mag je gelukkig weer in kleine groepjes beginnen en ook nog met de bal. Dat is wat de spelers met name gemist hebben.”  
Almere City FC moet zich tijdens de trainingen strikt houden aan de richtlijnen van het RIVM en de KNVB. Zo moeten de spelers minimaal 1,5 meter afstand houden en moeten zij zich thuis omkleden en douchen. De spelers gaan vanuit hun auto rechtstreeks het veld op en vertrekken na afloop direct huiswaarts. Ook mogen de spelers tijdens de trainingen de ballen niet aanraken met hun handen.

Even wennen
Voor Almere City FC-aanvoerder Damon Mirani waren de nieuwe regels nog best wel even wennen. “Elke keer die 1,5 meter en niet spugen op het veld. Dat zijn kleine dingen die een beetje automatisch gebeuren, maar daar moet je nu dus even rekening mee houden”, aldus de captain.

Heel voorzichtig dus weer een begin met de trainingen en dan maar hopen dat de positieve lijn doorgezet kan worden.

Geschreven door