Almere Duin vanaf 28 juni met de bus te bereiken

Almere Duin is vanaf 28 juni ook met openbaar busvervoer te bereiken. Vanaf die dag start, onder voorbehoud, de nieuwe buslijn 24 van Keolis. Omdat Almere Duin nog een groeiende wijk is, zal die buslijn een beperkte dienstregeling rijden.

Keolis gaat de route rijden met een hybride voertuig, een zogeheten midi-bus. Deze is te vergelijken met de bus op lijn 25 naar Nobelhorst. Op werkdagen rijdt de bus ieder kwartier tussen 06.50 en 09.20 uur, en tussen 13.40 en 18.10 uur. Ook wordt er in de maanden mei tot en met september op zaterdag en zondag gereden tussen 09.00 en 19.00 uur.

Lijn 24 start en eindigt bij station Almere Poort. De bussen rijden op deze lijn een rondje via de Marinaweg, de Zeeduinweg, de Verlengde Duinvalleiweg en de Duinvalleiweg. De gemeente Almere zegt in Almere Duin geen aparte busbaan aan te leggen vanwege het bijzondere karakter van de wijk. In Almere Duin komen in eerste instanties drie bushaltes.

De gemeente Almere en Keolis gaan na de start van de buslijn kijken door hoeveel mensen deze gebruikt gaat worden. Mocht het busvervoer naar Duin populair blijken, dan wordt het in de toekomst verder uitgebreid.

Voorbehoud van de gemeente vanwege het coronavirus
“De maatregelen voor het bestrijden van het coronavirus treffen ook het openbaar vervoer. Mocht de startdatum hierdoor niet haalbaar zijn, dan stellen wij de start van het vervoer naar Duin uit.”Bekijk in Google Maps

Geschreven door