Nieuwe buslijn 24 Almere Duin (duinGo) start per 28 juni

Vanaf zondag 28 juni is Almere Duin ook met de bus te bereiken.

De nieuwe buslijn 24 rijdt dan onder de naam duinGo met een vaste dienstregeling en vaste route dagelijks door de wijk. Daarnaast biedt Keolis er de KeoBike aan. 12 deelfietsen staan medio juli gereed op station Poort en zijn gemakkelijk via een app te huren voor drie euro per dag. 


Aanleiding

Almere Duin is een nieuwe, groeiende wijk die naast wonen ook andere voorzieningen biedt. Uit gesprekken met onder andere bewoners bleek dat er in Duin behoefte is aan openbaar vervoer. De gemeente Almere en Keolis hebben samen de mogelijkheden onderzocht en zijn blij dat ze met de introductie van een vaste busverbinding vanaf zondag een maatwerkoplossing kunnen bieden. 


Dienstregeling

De bus rijdt op werkdagen ieder kwartier tussen 06:50 en 09:20 uur en tussen 13:40 en 18:10 uur. Vanaf de start tot en met september, tijdens het watersportseizoen, rijdt de bus ook op zaterdag en zondag tussen 09:00 en 19:00 uur. In Duin zijn drie rolstoelvriendelijke bushaltes aangelegd verspreid over de wijk. DuinGo wordt uitgevoerd met een midi-bus. Deze bus biedt gebruikelijk plaats aan 23 personen, maar is vanwege de geldende coronamaatregelen in het OV voorlopig teruggebracht tot 10.


DuinGo heeft als begin- en eindpunt station Poort. Via de busbaan rijdt de bus vervolgens via de Demitrius Vikelaslaan naar Duin. Daar rijdt duinGo een rondje tegen de klok in via de Marinaweg, de Zeeduinweg, de Verlengde Duinvalleiweg en de Duinvalleiweg. Vanaf station Poort kunnen reizigers overstappen in allerlei richtingen via buslijn M4, R-net en natuurlijk de trein. Reizigers vanuit Duin zijn met duinGo in ongeveer 15 minuten in het centrum van Almere. 


KeoBikeVoor de momenten dat de bus niet naar Duin rijdt biedt Keolis de KeoBike aan. Op station Almere Poort staan 12 van deze deelfietsen. Op termijn worden de fietsen hier in een opvallende carrousel gestald. De KeoBike is voor slechts 3 euro per dag eenvoudig via de KeoBike app te huren. De smartphone werkt daarbij als een veilige, digitale fietssleutel. Met één druk op de knop wordt het slot geopend. Betaling van de huur van de fiets gebeurt via de app (iDEAL). Ook bij de jachthaven Marina Muiderzand en bij CSmart Hotel, beide in Duin, komen KeoBikes. Een KeoBike kan bij alle drie de locaties worden gehuurd en ingeleverd. Kijk voor meer informatie op 

www.keobike.nl.  


Coronamaatregelen

De gehanteerde maatregelen om verantwoord reizen in het OV in Nederland mogelijk te maken, gelden vanzelfsprekend ook voor duinGo. Zo is het voor reizigers van 13 jaar en ouder per 1 juni verplicht om een mondkapje te dragen in het OV. Meer informatie over de dienstregeling van duinGo en de coronamaatregelen in het OV vind je op www.allgobus.nl

Geschreven door