Eindelijk Almere Duin met ov bereikbaar

Almere Duin is sinds zondag ook met openbaar busvervoer te bereiken. Die dag begon de nieuwe buslijn 24 van Keolis. Omdat Almere Duin nog een groeiende wijk is, zal die buslijn een beperkte dienstregeling rijden.

De gemeente Almere en Keolis gaan na de start van de buslijn kijken door hoeveel mensen deze gebruikt gaat worden. Mocht het busvervoer naar Duin populair blijken, dan wordt het in de toekomst verder uitgebreid.

Hybride bus
Keolis gaat de route rijden met een hybride voertuig, een zogeheten midi-bus. Deze is te vergelijken met de bus op lijn 25 naar Nobelhorst. Op werkdagen rijdt de bus ieder kwartier tussen 06.50 en 09.20 uur, en tussen 13.40 en 18.10 uur. Ook wordt er in de maanden mei tot en met september op zaterdag en zondag gereden tussen 09.00 en 19.00 uur.

Geen aparte busbaan
Lijn 24 start en eindigt bij station Almere Poort. De bussen rijden op deze lijn een rondje via de Marinaweg, de Zeeduinweg, de Verlengde Duinvalleiweg en de Duinvalleiweg. De gemeente Almere zegt in Almere Duin geen aparte busbaan aan te leggen vanwege het bijzondere karakter van de wijk. In Almere Duin komen in eerste instantie drie bushaltes.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door