Basisscholen en bso mogen 8 juni weer volledig open

De basisscholen mogen op 8 juni weer volledig open. Dat zei premier Rutte dinsdagavond tijdens de persconferentie. Op dezelfde dag als de basisscholen gaat ook de buitenschoolse opvang (bso) weer helemaal open.

Vanaf 2 juni kunnen kinderen weer naar de middelbare school. Rutte zei dat het de bedoeling is dat alle leerlingen van het voortgezet onderwijs fysiek les krijgen. “Niet alleen een mentoruurtje.”

Hij benadrukte dat het belangrijk is dat scholieren met de fiets of lopend naar school gaan om het openbaar vervoer te ontlasten, zei hij. Als leerlingen van ver komen moeten middelbare scholen zelf vervoer regelen.

Mbo-, hbo- en wo-studenten gaan vanaf 15 juni weer op de instellingen toetsen maken.

30-personenregel aangepast
Medewerkers van restaurants, bioscopen en theaters tellen niet mee in het maximumaantal van 30 mensen dat vanaf juni binnen aanwezig mag zijn. Premier Rutte zegt dat het eerdere plan, waarbij de medewerkers wel meetelden, niet goed uitvoerbaar is.

Voor bioscopen en theaters geldt de 30-personenregel per zaal. Een bioscoop met zes zalen kan dus 180 bezoekers ontvangen, mits ze 1,5 meter afstand kunnen houden. Het aantal bezoekers van een museum wordt afhankelijk van het beschikbare aantal vierkante meters.

Iedereen mag testen vanaf 1 juni
Zoals het nu lijkt mag vanaf 1 juni iedereen met coronaklachten zich laten testen. Dit kan direct bij de lokale GGD. De persoon met klachten hoeft niet meer langs de huisarts. Aanmelding gebeurt via een landelijk telefoonnummer, kondigde zorgminister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) aan.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door