Berg snoei-afval langs Sinaasappelstraat brandt af

Een grote berg snoeiafval is deze week in de brand gevlogen in de Almeerse Parkwijk. De berg rotzooi lag langs de Sinaasappelstraat, vlakbij woningen. De brandweer heeft het vuur geblust.  

Het is niet duidelijk hoe het vuur is ontstaan. Het kan in brand gestoken zijn, maar het vuur kan ook door broeien zijn ontstaan. De brandweer kon daar nog geen uitspraken over doen.  

In Almere liggen in de wijken grote bergen snoeiafval. Inwoners gooien hun tuinafval op de plekken waar eerst bladkorven stonden. De korven zijn dit jaar niet geplaatst vanwege de coronacrisis. Wethouder Jan Hoek vertelde dat de bladkorven dit jaar ook niet terugkeren. Daar lijken veel inwoners maling aan te hebben en hun tuinafval gewoon te dumpen op straat. De bergen afval zorgen bij buurtbewoners voor veel ergernis. 

Volgens Hoek kan de afdeling afvalinzameling niet op volle kracht draaien door het coronavirus. Zo is er onderbezetting door zieke afvalophalers. Bovendien krijgt de inzameling van grofvuil voorrang boven groenafval. Hoe Almere het snoei-afvalprobleem gaat oplossen is nog niet duidelijk.

Stoppen met dumpen 

De gemeente reageerde dit voorjaar al eerder op de grote bergen afval in Almere. Toen werd gezegd dat het ontbreken van een bladkorf geen uitnodiging is om het groenafval gewoon maar te dumpen. “Als je je groenafval niet kwijt kan, bewaar het dan in de tuin of wacht nog even met snoeien. We zien dat ook liever anders, maar we zitten in een uitzonderlijke situatie.”

Geschreven door