Coronauitbraak in woonzorgcentrum Castrovalva

In woonzorgcentrum Castrovalva in de Almeerse wijk Tussen De Vaarten is het coronavirus uitgebroken. 17 van de 51 bewoners zijn besmet. Volgens Zorggroep Almere is het virus uitgebroken op een afdeling waar ouderen met lichamelijke klachten wonen.

De getroffen afdeling is gesloten voor bezoekers om verdere verspreiding te voorkomen. Of er ook medewerkers positief getest zijn, weet Zorggroep Almere niet. Het is ook niet bekend hoe het virus is binnengekomen.

Vorige week werd duidelijk dat in zorgcentrum Archipel, zeventien bewoners en dertien personeelsleden zijn besmet met het virus. Volgens Zorggroep Almere is die situatie hetzelfde gebleven. De andere woonzorgcentra van Zorggroep Almere zijn momenteel coronavrij meld omroep Flevoland

Geschreven door