Coronavirus: 1 sterfgeval, 2 nieuwe besmettingen

In Flevoland is sinds vrijdag 1 nieuw sterfgeval door de gevolgen van het coronavirus gemeld. Het gaat om een inwoner uit Lelystad. Er kwamen geen nieuwe ziekenhuisopnames bij in de afgelopen 24 uur. Het aantal geconstateerde besmettingen in de provincie nam sinds vrijdag met 2 toe. Dit blijkt uit de cijfers van het RIVM.

In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 28, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 5.951. Dat zijn er 20 meer dan vrijdag.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 65, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. In totaal zijn tot nu toe 266 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.727 ziekenhuisopnames. Dat zijn er 5 meer dan vrijdag.

Besmettingen
Sinds het begin van de pandemie is het virus bij 920 Flevolanders vastgesteld. Sinds vrijdag kwamen er 2 besmettingen bij: 1 in Lelystad en 1 in Zeewolde. Volgens het RIVM zijn er in heel Nederland nu 46.257 positieve tests (+131) geregistreerd.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door