Drie nieuwe sterfgevallen door coronavirus in Lelystad

Er zijn 3 nieuwe sterfgevallen door het coronavirus in Lelystad gemeld, zo blijkt uit de cijfers die het RIVM vandaag bekendmaakte. Daarmee zijn er in totaal 15 mensen in Lelystad officieel overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het aantal Flevolanders dat officieel is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is opgelopen tot 55. Dat zijn er vier meer dan gisteren. Naast de overledenen in Lelystad is ook in de Noordoostpolder een overledene geregistreerd. Vorige week zaterdag stond het totale aantal geregistreerde doden in de provincie nog op 35.

In Almere zijn er 12 sterfgevallen geregistreerd. Dronten telt er 11, in de Noordoostpolder zijn er 9 en zowel in Zeewolde als op Urk overleden 4 mensen aan de gevolgen van het virus.

Het aantal mensen dat landelijk officieel is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, is met 97 opgelopen tot 4987.

Aantal besmettingen boven de 700
Flevoland telt inmiddels 762 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus via een test is vastgesteld. Dat zijn er 26 meer dan een dag geleden. In heel Nederland zijn nu 40.236 positieve tests geregistreerd.

Ziekenhuisopname nodig voor 248 Flevolanders
Volgens de nieuwe gegevens is voor 118 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Dat zijn er twee meer dan gisteren. Lelystad volgt met 57, daarna Dronten met 27, Urk met 21, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11.

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken (*) hebben ontwikkeld:

Voor verdere informatie bezoek Omroep Flevoland

Geschreven door