Eén nieuw sterfgeval door corona in provincie

In Flevoland is sinds zondag één nieuw sterfgeval gemeld dat door COVID-19 is veroorzaakt. Het gaat om iemand uit Lelystad. Daarmee komt het totale aantal covid-doden in Flevoland op 56. In Lelystad gaat het nu om 16 sterfgevallen. Almere volgt met 12, in Dronten zijn er 11, in Noordoostpolder 9 en op Urk en in Zeewolde 4.

Flevoland telt nu 770 geregistreerde coronabesmettingen, 19 meer dan een dag geleden. In heel Nederland zijn nu 40.770 positieve tests geregistreerd (+199), blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM. Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 5.082. Dat zijn er 26 meer dan op zondag.

Ziekenhuisopnames in Flevoland
Volgens de nieuwste gegevens is tot nu toe voor 119 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 57, daarna Dronten met 28, Urk met 21, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11. In totaal zijn tot nu toe 250 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.037 ziekenhuisopnames, 42 meer dan zondag.

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben ontwikkeld

Geschreven door