RIVM: drie nieuwe coronabesmettingen, geen sterfgevallen erbij

In Flevoland zijn sinds donderdag geen nieuwe sterfgevallen door de gevolgen van het coronavirus gemeld. Ook kwamen er niet meer ziekenhuisopnames bij in de afgelopen 24 uur. Het aantal geconstateerde besmettingen in de provincie nam sinds donderdag met drie toe. Dit blijkt uit de cijfers van het RIVM.

In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 27, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4).
Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 5.931. Dat zijn er 28 meer dan donderdag.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 65, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. In totaal zijn tot nu toe 266 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona.
Landelijk gaat het om 11.722 ziekenhuisopnames. Dat zijn er 9 meer dan donderdag.

Besmettingen
Sinds het begin van de pandemie is het virus bij 918 Flevolanders vastgesteld. Sinds donderdag kwam er in Almere, Lelystad en Zeewolde elk één besmetting bij. Volgens het RIVM zijn er in heel Nederland nu 46.126 positieve tests (+176) geregistreerd.

Ontwikkeling van cijfers
Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben ontwikkeld:

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door