RIVM-update: alleen twee nieuwe coronabesmettingen in laatste 24 uur

De afgelopen twee dagen zijn er geen nieuwe sterfgevallen gemeld door het coronavirus. Het totale aantal sterfgevallen in de provincie blijft daarmee staan op 82.

In Almere zijn tot nu toe met 27 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 26, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (9), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 5694. Dat zijn er 14 meer dan zondag.

Besmettingen
Volgens het RIVM zijn er nu 881 mensen in Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er twee meer dan zondag. In heel Nederland zijn nu 44.141 positieve tests (+146) geregistreerd.

Ziekenhuisopnames
In Flevoland zijn sinds zondag ook geen nieuwe corona-gerelateerde ziekenhuisopnames geregistreerd. Tot nu toe is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 62, daarna Dronten met 30, Urk met 22, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 12.

In totaal zijn tot nu toe 263 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.579 ziekenhuisopnames. Dat zijn er 27 meer dan zondag.

Ontwikkeling van cijfers
Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben ontwikkeld:

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door