Eén nieuw sterfgeval door COVID-19 in Almere, geen ziekenhuisopnames erbij

In Flevoland is sinds woensdag één nieuw sterfgeval gemeld dat door COVID-19 is veroorzaakt. Dat was in Almere. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd. Daarnaast kwamen er de afgelopen dag negen nieuwe geregistreerde coronabesmettingen bij. In totaal is nu bij 722 Flevolanders via een test besmetting met het coronavirus vastgesteld. In heel Nederland zijn nu 39.316 positieve tests geregistreerd, blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

In Flevoland zijn volgens de officiële cijfers 47 inwoners aan de gevolgen van COVID-19 overleden. In Lelystad zijn dat 12 inwoners, in Almere 12, in Dronten 11, op Urk 4, in Noordoostpolder 4 en in Zeewolde eveneens 4.

Daarnaast is in onze provincie een nog onbekend aantal personen overleden, waarbij het coronavirus zeer waarschijnlijk de doodsoorzaak is. Maar omdat hierbij coronabesmetting niet officieel is vastgesteld, zijn deze sterfgevallen niet opgenomen in de dagelijkse RIVM-update. De wekelijkse cijfers van het CBS laten deze extra sterfgevallen zien.

Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 4.795. Dat zijn er 84 meer dan op woensdag.

Ziekenhuisopnames in Flevoland
Volgens de nieuwste gegevens is voor 115 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 56, daarna Dronten met 27, Urk met 21, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11. In totaal zijn tot nu toe 244 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona.

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben ontwikkeld:

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door