Eén nieuw sterfgeval door corona, twee nieuwe ziekenhuisopnames

In Flevoland is sinds donderdag één nieuw sterfgeval gemeld dat door COVID-19 is veroorzaakt. Dat overlijden vond plaats in Almere. Daardoor is het totale aantal sterfgevallen in Flevoland opgelopen tot 66. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

In Lelystad staat het totaal aantal sterfgevallen door de gevolgen van het coronavirus nu op 24. Almere nam dus met één overlijden toe tot 14, in Dronten zijn het er 11, in Noordoostpolder 9 en op Urk en in Zeewolde 4.

Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 5.359. Dat zijn er 71 meer dan op donderdag.

In totaal zijn nu 820 mensen uit Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er dertien meer dan een dag geleden. In heel Nederland zijn nu 42.093 positieve tests (+319) geregistreerd.

Eén nieuwe ziekenhuisopname op Urk en in Almere
Volgens de nieuwste gegevens is tot nu toe voor 120 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 62, daarna Dronten met 29, Urk met 22, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11. In totaal zijn tot nu toe 258 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.227 ziekenhuisopnames, 35 meer dan donderdag.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door