Gemeente Almere blijft verzameld zwerfafval gratis ophalen

Supporters van Schoon hoeven zich ondanks de plannen van de gemeente voor een nieuw afvalinzamelsysteem, geen zorgen te maken over het aanbieden van verzameld zwerfaval. Dit blijft de gemeente onveranderd gratis ophalen. 

Vele Almeerders houden samen met de gemeente de buitenruimte schoon. Deze Supporters van Schoon ruimen zwerfafval op met behulp van een grijper, handschoenen en vuilniszakken van de gemeente. De gemeente deelt voor dit doel witte vuilniszakken uit. Op dit moment gooien veel Supporters van Schoon deze zakken, bij voldoende ruimte, in hun eigen duobak of container. Daarnaast haalt de gemeente de zakken ook gratis op, ook na een keuze voor een nieuw afvalinzamelysteem door de Raad blijft deze mogelijkheid bestaan.

Bellen voor ophalen

Bij één of meerdere volle zakken kan de Supporter van Schoon bellen met Stadsreiniging en worden de witte vuilniszakken gratis opgehaald. Bel hiervoor 14 036.

Geschreven door