Groter Almeerderstrand, grotere evenementen

Het Almeerderstrand wordt vanaf volgend jaar een plek voor grootschalige evenementen. Dat is de wens van de gemeente Almere. Het stuk strand langs de A6 wordt vergroot zodat er meer recreatiemogelijkheden komen.

Op het Almeerderstrand vinden al jaren evenementen plaats zoals Strandfestival Zand en de Libelle Zomerweek. Als het strand in omvang toeneemt kunnen er volgens de gemeente nog grotere evenementen plaatsvinden. Ook wordt er dan ruimte geschapen voor fietsenstallingen, toiletten, verkleedruimtes en douches. De gemeente schrijft overigens niets over te verwachten geluidsoverlast en verkeershinder voor de woonwijken in Almere Poort, het dorp Muiderberg en theatergezelschap Vis a Vis. De plannen zijn sinds 2016 ontwikkeld door het Rijk, de provincie Flevoland en de gemeente Almere. Almere wil hiermee cultuur, recreatie en toerisme in de stad verder ontwikkelen.

De werkzaamheden aan het Almeerderstrand gaan begin juni van start en zullen een aantal maanden duren. Door de nieuwe inrichting van het strandgebied komt er bijna acht hectare strand bij. Dat is vergelijkbaar met ongeveer vijftien voetbalvelden.

Geschreven door