Ilse Vaessen zet punt achter badmintoncarrière

Ilse Vaessen van Badmintonvereniging Almere heeft een punt gezet achter haar carrière. De 34-jarige routinier neemt deze beslissing vanwege een protesterend lichaam en een drukke baan.

“Echt goed badmintonnen met mijn knie en schouder ging niet meer. Ik ben nu 34 geworden en op een gegeven moment moet je dan de keuze maken’’, aldus Vaessen die werkzaam is als topsportmanager bij de Badmintonbond. Een baan die volgens haar ook veel tijd in beslag neemt.

Vaessen kijkt terug op een succesvolle carrière. Ze speelde tussen haar twee periodes bij Almere acht jaar in de sterke Duitse competitie. Vaessen beleefde haar mooiste ervaring als 22-jarige speelster met het Nederlands team tijdens het WK in Jakarta: “Dat was toch wel een hele mooie belevenis voor mij. Één van de eerste keren dat ik in een bomvolle arena mocht spelen tegen het gastland Indonesië.”

Vaessen pakte in 2009 met Jorrit de Ruiter in de mixed dubbel de Nederlandse titel. Ze werd dit voorjaar met BV Almere voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen in de eredivisie. Vaessen prijst zich gelukkig dat ze dit nog mocht meemaken: “Ik denk dat iedere speler wel een club heeft die ze later na hun carrière willen helpen. Voor mij is dat overduidelijk het geval met BV Almere.’’

Bron: OF.

Geschreven door