Manuel Verga keert terug bij Almeerse Hockey Club.

Hockeyer Manuel Verga keert komend seizoen terug in de Hoofdklasse bij de Almeerse Hockey Club. De afgelopen twee seizoenen kwam de aanvaller nog uit voor het Spaanse Atlético san sebastián.

Vroeger

Voor Verga was het een logische keuze om terug te keren op het oude nest: “Voor mij is het sowieso mijn club. Vroeger zei ik altijd: als er ooit iets gebeurt met de club, of het is echt het moment om te helpen, dan wil ik daar staan. Voor mij is dat nu het geval. Het zijn namelijk moeilijke tijden: financieel is het lastig voor de club en nu met de coronacrisis is het moeilijk om voor volgend jaar een goede start te maken. Dus zijn we met z’n allen bezig om weer een team op de been te stellen”.

Team helpen

Verga heeft het idee dat hij na twee jaar spelen in Spanje rijper is geworden als speler. Hij wil bovendien zijn club tot dienst zijn in deze zware periode: “Mijn rol binnen het team is denk niet anders zoals die altijd is geweest. Ik ga zo hard mogelijk werken en het team helpen. Vooral in de huidige situatie zorg ik dat ik zoveel mogelijk kan helpen met randzaken. We zijn bijvoorbeeld nu op zoek naar een nieuwe coach en een nieuwe assistent-coach, en daar probeer ik zo hard mogelijk bij te helpen. Ook benader ik eventueel nieuwe spelers”, aldus de ambitieuze Verga.

Bron: O F.

Geschreven door