Meer thuiswerken? Dan verklein je jouw ecologische voetafdruk…

Door het noodgedwongen thuis werken, verkleinen velen automatisch hun Flevolandse voetafdruk. En als we dan toch even naar buiten gaan om een ‘frisse neus’ te halen, kiezen we voor een ommetje op de fiets of een wandeling. Bijvoorbeeld voor het halen van boodschappen bij de supermarkt. Het zijn bijzondere tijden, waarin we ook nadenken hoe we straks weer wonen, werken en recreëren gaan combineren. Blijven we straks deels thuiswerken, en blijven we kiezen voor de fiets voor de dagelijkse ‘frisse neus’? En mocht reizen met openbaar vervoer voorlopig nog lastig zijn, misschien is dan de aanschaf of lease van een elektrische auto een optie? Of mogelijk via een constructie als auto delen, waardoor het financieel aantrekkelijker wordt.

Via de website DuurzaamAlmere.nl vind je tips en voorbeelden in jouw gemeente. Wat is de impact van jouw vervoerskeuze? Wanneer je kiest voor vervoer zoals auto, trein, bus of elektrische fiets is daar energie en ruimte voor nodig. De verbranding van fossiele brandstoffen om deze verplaatsing mogelijk te maken, zijn een belangrijke bron van CO2- uitstoot. Het aandeel vervoer van onze voetafdruk is verantwoordelijk voor zo’n 8% van onze totale voetafdruk. Ben je benieuwd wat de impact is van je dagelijkse vervoerskeuze? Doe de test op www.flevolandsevoetafdruk.nl

Geschreven door