Omwonenden Hospitaalgarage zijn overlast beu

Bewoners van een appartementencomplex boven de Hospitaalgarage in Almere Stad zijn de daklozen in de garage helemaal beu. De daklozen wonen, eten, plassen en poepen in de garage.

“Ze doen hun behoefte in alle hoeken in gaten”, vertelt voorzitter Dick Guitoneau van de Vereniging van Eigenaren. “Als wij dan ‘s morgens naar buiten komen, komt de pislucht je tegemoet.” Andere bewoners geven aan dat er heroïnespuiten zijn gevonden. En door de coronacrisis zijn de ergernissen alleen maar toegenomen. De daklozen zouden soms hinderlijk dicht bij de centrale ingang van de woningen liggen. Daardoor zeggen de bewoners niet op een veilige afstand van anderhalve meter bij hun huis te kunnen komen.

Het steekt de bewoners dat de gemeente Almere, ondanks dat er al jaren klachten ingediend worden, het probleem nooit heeft kunnen oplossen. Zij denken dat de gemeente de situatie gedoogd en er nooit echt werk van heeft gemaakt. De bewoners willen dat er wordt gehandhaafd door toezichthouders en politie.

Reactie gemeente
De gemeente Almere laat Omroep Flevoland weten de klachten te kennen, maar dat het lastig is om er iets aan te doen. De veroorzakers zouden volgens een woordvoerder niet geholpen willen worden. Het gaat om daklozen, maar ook om mensen die bepaalde geestelijke zorg nodig hebben. En die zorg zouden ze juist mijden. Er is net een projectleider aangesteld om de overlast in het centrum in kaart te brengen.

Geschreven door