PVV is helemaal klaar met online vergaderingen

De PVV-fractie in Almere is helemaal klaar met het digitaal vergaderen. Als het aan fractievoorzitter Toon van Dijk ligt gaat de gemeenteraad zo snel als mogelijk weer fysiek met elkaar in debat. De partij heeft daarom een motie ingediend om te stoppen met de digitale vergaderingen.

Volgens Van Dijk komt de democratie in het geding door het digitale overleg. Zo zou het voor het publiek te ingewikkeld zijn om de online vergaderingen te volgen. Ook vindt hij het onvoorstelbaar dat belangrijke zaken als de toekomst van de Floriade 2022 en het financiële tekort bij Het Perspectief via een beeldschermpje worden afgehandeld.

Het grootste bezwaar voor de PVV’er is het gemis van informeel contact. Volgens hem gaat er door het digitale overleg een hoop non-verbale communicatie verloren. Zo zie je elkaars reacties minder goed en is het lastig interpreteren wat iemand van iets vindt. Ook hekelt hij de manier interrumperen; je moet je hand op steken en wachten tot je de buurt krijgt.

Kan dat veilig?
In de motie roept de partij daarom op om zo snel als mogelijk weer fysiek met elkaar om tafel te gaan zitten. Om dat op een veilige manier te doen, stelt Van Dijk voor om per fractie een afgevaardigde bij de vergaderingen aanwezig te laten zijn. Zo kan er ruimschoots 1,5 meter afstand worden gehouden en kunnen de vergaderingen snel en professioneel verlopen.

De motie van de PVV wordt inmiddels gesteund door de SP en staat voor dinsdagavond op de agenda.

Geschreven door