PVV wil snel onderzoek naar coronanoodfonds

De PVV in Almere wil dat de stemming over een onderzoek naar een corona-noodfonds voor ondernemingen en verenigingen, snel op de agenda van de gemeenteraad komt. De motie om dat voor elkaar te krijgen is al een paar weken geleden ingediend. Het is nog niet behandeld, omdat ook de gemeentelijke besluitvorming door de coronacrisis flinke achterstanden heeft opgelopen.

De PVV wil weten of in de stad een noodfonds noodzakelijk is, nu veel ondernemers en verenigingen financieel zwaar getroffen worden.

Volgens fractievoorzitter Toon van Dijk kan zo’n onderzoek relatief snel gedaan worden omdat het college veel contacten met organisaties en verenigingen in de stad heeft. Hij verwacht dat er een noodfonds moet komen. Het geld dat daarvoor nodig is, kan uit een provinciaal potje voor de Floriade komen. “Nood breekt wet. Je kunt dat geld nu beter uitgeven aan ondernemers en verenigingen in de stad dan aan de Floriade”, aldus Van Dijk. Hij hoopt dat de motie volgende week op de agenda komt.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door