Almere economisch minst hard getroffen door coronacrisis

Almere behoort tot de regio’s waar de economie het minst hard is getroffen door de coronacrisis. In Almere kromp de economie in het tweede kwartaal van dit jaar met minder dan 6% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019. Alleen in de regio Delfzijl in de provincie Groningen bleef de krimp ook zo beperkt.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens het CBS bleef de krimp in Almere mede beperkt door goed presterende leasebedrijven. Ook zijn de bedrijfstakken die door de coronacrisis flink zijn getroffen in Almere minder aanwezig. Zo is er relatief weinig horeca.

In Noordoostpolder en Urk kromp de economie in het tweede kwartaal met 6 tot 8% en in Midden-Flevoland (Lelystad, Dronten en Zeewolde) met 8 tot 10%.

Het hardst getroffen
De regio Haarlemmermeer is economisch het hardst getroffen door de coronacrisis. In het tweede kwartaal kromp de economie daar tussen de 27 en 29%. Die regio is voor een groot deel afhankelijk van luchtvaart (Schiphol) en daaraan gerelateerde dienstverlening. Die sectoren kregen harde klappen.https://localfocus2.appspot.com/5f3ce5feda72b

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door