RIVM: 3 coronadoden, opnames bijna verdubbeld, 976 mensen positief getest

De afgelopen week zijn drie inwoners van Flevoland overleden aan COVID-19. Een inwoner van Almere, één uit Noordoostpolder en een persoon uit Dronten. Verder zijn 21 Flevolanders met de ziekte opgenomen in het ziekenhuis, tegenover 11 een week eerder. 976 inwoners van Flevoland zijn positief getest en dat is ruim 38 procent meer dan de week ervoor. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.

Het aantal geconstateerde besmettingen in één week is wederom gestegen ten opzichte van de afgelopen weken. Vorige week testten 707 Flevolanders positief op het coronavirus, de week daarvoor 456.

De meeste geconstateerde besmettingen vonden in Almere plaats met 615, daar zet de stijging nog altijd onverminderd door. Vorige week waren er nog 410 positieve testen in Almere. In de gemeente Lelystad kwamen er 149 positieve testen bij, ten opzichte van de 132 van de week ervoor. In Noordoostpolder testten 97 inwoners positief, vorige week nog 89.

In Dronten testten 61 inwoners positief tegenover 39 afgelopen week. In de gemeente Zeewolde waren het er 46, vorige week nog 27. Op Urk kwamen er de afgelopen week 18 coronabesmettingen bij, tegenover 10 geconstateerde besmettingen in de week ervoor. Dat is dus bijna een verdubbeling.

Totale aantal besmettingen en uitgevoerde coronatesten
Door de 976 positieve testen van afgelopen week zijn er sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus in Flevoland 4.330 inwoners officieel besmet geraakt. De testen hebben landelijk 55.587 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht de afgelopen week. Dat zijn er ruim 12.000 meer dan in de week ervoor. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen komt in Nederland op 244.391.

Van 269.753 GGD-testen die vorige week in Nederland zijn afgenomen is de uitkomst bekend. Van die testen was 14,4 procent positief. Hoeveel testen er de afgelopen week in de Flevolandse teststraten zijn gehouden is nog niet duidelijk. Het coronadashboard van GGD Flevoland is nog niet bijgewerkt. Daardoor is ook het percentage Flevolanders dat de afgelopen week positief testte nog onduidelijk.

Dat positiviteitspercentage is in Flevoland de afgelopen weken continu gestegen, van 3 procent naar 4,3 procent, naar 6,3 procent en vorige week naar 10 procent.

21 ziekenhuisopnames
De afgelopen week zijn er door de GGD 21 ziekenhuisopnames onder Flevolanders gemeld aan het RIVM, tegenover 11 een week geleden. Het waren er 12 in Almere, 5 in Lelystad, 2 in Dronten, en 1 in Noordoostpolder en Zeewolde. Mogelijk zijn er nog meer Flevolanders opgenomen geweest, zie hieronder voor uitleg.

Sinds het begin van de crisis zijn in Almere 159 inwoners opgenomen geweest, in Dronten 36, Lelystad 79, Noordoostpolder 18, op Urk 23 en in Zeewolde 13.

Aantal doden door COVID-19 stijgt met 3
De afgelopen week kwamen er in Flevoland drie sterfgevallen bij. Het dodental komt daardoor op naar 104. Het aantal Flevolandse sterfgevallen blijft het hoogst in Almere (38), gevolgd door Lelystad (31), Dronten (14), Noordoostpolder (11), Zeewolde (6) en Urk (4). Landelijk zijn er 185 coronadoden gemeld in de afgelopen week, waarmee het totale aantal op 6.814 sterfgevallen is gekomen. In de voorgaande week kwamen er landelijk nog 150 coronasterfgevallen bij. Het RIVM meldt dat de cijfers over coronadoden achter kunnen lopen.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door