SP verwacht genoeg steun voor huurbevriezing

De Almeerse gemeenteraad buigt zich dinsdagavond over een motie van de SP die pleit voor bevriezing van de huren vanwege de coronacrisis. Met die motie volgt de lokale afdeling een motie van de Haagse SP-fractie die op 21 april is aangenomen door de Eerste Kamer.

De SP Almere verwacht steun van een reeks andere partijen voor de motie tegen huurverhoging, zegt SP-raadslid Ton van den Berg. Hij krijgt in ieder geval steun van de PVV en hij denkt dat ook de Partij van de Arbeid voor de motie zal stemmen.

De gemeente kan niet direct invloed uitoefenen op de huren. Van den Berg wil dat het gemeentebestuur de verhuurcorporaties toch gaat vragen om de huurverhoging dit jaar niet te laten doorgaan. Ook de particuliere huurders moeten rekening houden met het feit dat mensen door de coronacrisis in financiële nood komen, zegt Van den Berg.

Oost Flevoland Woondiensten hebben al eerder laten weten niet gelukkig te zijn met het voorstel van de SP.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door