Woning Almere Haven cameratoezicht ingesteld

Door burgemeester Weerwind is rond een woning aan de Schoolwerf in Almere Haven cameratoezicht ingesteld. Hij vreest voor verstoring van de openbare orde.

Dat kan niet alleen gevaar opleveren voor de bewoners van het pand, maar ook voor omwonenden en voorbijgangers. Het plaatsen van de camera’s is door de gemeente niet aan de grote klok gehangen. Het besluit van de burgemeester is afgelopen vrijdag al genomen.

De burgemeester was vrijdag door de politie geïnformeerd dat de openbare orde “op maatschappelijk onaanvaardbare wijze in het geding was.” Onduidelijk is waarom. In verband met een lopend politieonderzoek wordt daar geen verdere informatie over gedeeld.

Volgens buurtbewoners zijn de camera’s zaterdag geplaatst. Ze zeggen niet te weten waarom dit is gebeurd. Enkele anderen reageren verbaasd als ze gevraagd wordt naar het cameratoezicht, omdat het ze nog niet was opgevallen.

Het cameratoezicht is volgens de burgemeester een ‘onmisbare schakel’ om de openbare orde en veiligheid op een adequate wijze te kunnen handhaven en om het veiligheidsgevoel in de buurt te verhogen. De camera’s kunnen blijven staan tot 27 februari.

Geschreven door