Toekomst touringcarbedrijf Almere Tours onzeker

Het is onzeker of Almere Tours de coronacrisis overleeft. Dat zegt Henry Meering van het touringcarbedrijf. “Tot het eind van het jaar zullen wij het wel redden. Alleen volgend jaar, dat moeten we afwachten.”

De elf bussen van het bedrijf staan al sinds begin maart stil. Almere Tours richt zich vooral op het vervoeren van toeristen, maar dat mag voorlopig nog niet. Omdat vervoer wel een vitale sector is, komt het bedrijf tegelijkertijd niet in aanmerking voor overheidssteun. Er komt dus geen geld binnen bij Almere Tours.

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren wel een reserve opgebouwd, maar daar wordt nu flink op ingeteerd. Normaal gesproken tijdens een slecht jaar zou Almere Tours nog een bus kunnen verkopen om wat inkomsten binnen te halen. Dat is nu echter ook geen oplossing. “De markt is helemaal verzadigd. Alle bussen in Europa staan stil, dus niemand neemt een bus af”, aldus Meering.

Hij verwacht dat de bussen pas weer kunnen gaan rijden als er een vaccin tegen het coronavirus is. Meering gokt dat dat ergens volgend jaar wordt. In januari moeten alle bussen weer gekeurd worden. Een kostenpost waarvan Meering alleen niet weet of het bedrijf dat tegen die tijd nog wel kan betalen.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door