Twee nieuwe sterfgevallen door coronavirus

In Flevoland zijn sinds maandag twee sterfgevallen gemeld die door COVID-19 zijn veroorzaakt. Het gaat om twee mensen uit Lelystad. Daarmee komt het totale aantal covid-doden in Flevoland op 58. In Lelystad gaat het nu om 18 sterfgevallen. Almere volgt met 12, in Dronten zijn er 11, in Noordoostpolder 9 en op Urk en in Zeewolde 4.

Sinds maandag is er één nieuwe coronabesmetting in Flevoland vastgesteld. In totaal zijn nu 771 Flevolanders positief getest op het virus. In heel Nederland zijn nu 41.087 positieve tests geregistreerd (+317), blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM. Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 5.168. Dat zijn er 86 meer dan op maandag.

Ziekenhuisopnames in Flevoland
Volgens de nieuwste gegevens is tot nu toe voor 119 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 60, daarna Dronten met 29, Urk met 21, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11. In totaal zijn tot nu toe 257 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.126 ziekenhuisopnames, 89 meer dan maandag.

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben ontwikkeld:

Bron Omroep Almere

Geschreven door